Thursday, May 29, 2008

Superexclusieve Falen supercar met 800 pk sterke V10

We hadden vandaag al een nieuwe supercar die het daglicht nog niet heeft gezien en hier hebben we er nog één voor je. Maak kennis met de Falen supercar, ontworpen door designstudio Dowdeswell and Hardie uit het Britse Gleneagles.

Nu zou je meteen kunnen denken dat deze mix van een Koenigsegg en een Lamborghini weer één van de vele schetsen is, die er waarschijnlijk nooit echt zal komen. Niets is minder waar, want het project is serieus opgezet en motorenbouwer Judd reeds betrokken is bij de ontwikkeling. Men is dus al een paar stappen verder dan het pennen van een paar vloeiende lijnen. Begin volgend jaar zal er volgens planning in Genève een rijdend prototype staan.

Het wordt een superexclusieve bolide, aangezien er slechts vier zullen worden gebouwd. Allen uitgerust met een 5,5 liter V10 middenmotor, goed voor 800 pk en gekoppeld aan een versnellingsbak met 5 versnellingen. Het betreft hier de Judd GV5 S2 motor welke erg populair onder de Le Mans prototypen. De motor weegt slechts 130 kilo en wordt momenteel bijgeschaafd, zodat deze ook geschikt is voor gebruik op de openbare weg. Met een lengte van 4,2 meter is ‘ie korter dan een Porsche 911 en men mikt op een gewicht van maximaal 1.000 kilo. Daar komt dus weer het gebruik van een flinke portie carbon om de hoek kijken.

Tot slot moet het een echt Brits product worden. Men zal proberen om zoveel mogelijk gebruik te maken van onderdelen van Britse leveranciers. 1 juli gaat de website dowdeswellhardie.com online en daarop kan de ontwikkeling worden gevolgd. (via: evo)No comments:

Post a Comment

Archive