Saturday, May 24, 2008

Eigenaar illegale Ferrari dokt 45.000 euro

ROTTERDAM - De bestuurder van een illegaal ingevoerde Ferrari heeft vrijdag in Rotterdam een prijzig autoritje gemaakt. De man liep tijdens een grootscheepse controle bij de Maastunnel tegen de lamp.

Hij had voor het luxe automerk geen bpm (aanschafbelasting) van 30.000 euro betaald. Het bleek geen probleem, want de bestuurder rekende direct af en betaalde ook de bijbehorende boete van 15.000 euro, maakte de politie zaterdag bekend.

Kentekens

Douane, politie, de Rijksbelastingdienst en de lokale dienst belastingen hielden vrijdag een zogenoemde ANPR-controle. Radarapparatuur signaleert alle langskomende kentekens.

Kentekens van voertuigen die geregistreerd staan in een database van wanbetalers, worden direct van de weg gehaald. Het is dan een kwestie van betalen of voertuig inleveren en later betalen.

Gemeentebelasting

Van de 8463 voertuigen die de radarapparatuur in enkele uren tijd passeerden, waren er 267 bekend in de database. De gemeentebelasting legde beslag op ruim 30.000 euro waarvan 12.230 euro direct werd betaald.

De lokale fiscus nam zeven voertuigen in beslag. De Rijksbelastingdienst inde 15.384 euro en nam vijftien voertuigen in beslag.

No comments:

Post a Comment

Archive